School voor Holisme

Ruimte voor verwondering en verheldering

blackthorn-1975914_1920

De School voor Holisme wil een rustpunt bieden voor mensen die zoeken naar verdieping, maar wel graag aansluiting willen houden met de maatschappij.

Die de inzichten van de wetenschap wel willen gebruiken, maar ook ruimte willen geven aan hun gevoel.

Het scholingsaanbod van de School voor Holisme heeft als uitgangspunt en als doel hetzelfde: verwondering en verheldering. Wij willen cursussen aanbieden die een waardevolle aanvulling zijn voor het werken in de (natuurgeneeskundige) praktijk, maar ook ruimte bieden om met elkaar te leren en inspiratie voor ons levenspad op te doen.

De School voor Holisme is een initiatief van Marianne de Neve-Annema.

Dit zijn jouw docenten

20220522_102810 bewerkt

Marianne de Neve-Annema

Natuurgeneeskundig therapeut, docent, directeur

“Mijn drijfveer is fascinatie voor het leven, in al zijn facetten”

Een rode draad in mijn leven is “fascinatie voor het leven”. Dit heeft mij er allereerst tot toe aangezet om biologie te gaan studeren aan de Landbouwuniversiteit Wageningen (tegenwoordig: Wageningen University & Research). Tijdens deze studie kon mijn intellectuele behoefte aan meer kennis gestild worden. Ik heb veel geleerd over o.a. chemische processen in het lichaam, cellulaire structuren, embryologie, naamgeving van organismen en ecologische processen. Maar aan het einde van mijn studie begreep ik nog steeds niets van dat wat een dier, plant of mens werkelijk levend maakt. Het leven is namelijk niet hetzelfde als receptoren en boodschapperstoffen, een chemisch proces, of de opbouw en werking van een orgaan, het leven is dat wat erachter zit, dat wat alles in beweging zet.

Vanuit de behoefte om meer met mensen te gaan werken ben ik, na een uitstapje in de thuiszorg, natuurgeneeskunde gaan studeren aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Een fascinerende 6-jarige studie, waarbij er juist wel gekeken wordt naar dat wat alles in beweging zet: de levenskracht, het zelfgenezend vermogen. Ook heb ik geleerd hoe je via de natuurgeneeskunde sturend en ondersteunend de geneeskracht van het lichaam kunt gebruiken. Na mijn afstuderen ben ik begin 2006 begonnen met mijn eigen praktijk, aanvankelijk vooral werkend met fytotherapie en voeding, en sinds 2011 vooral werkend met een energetische genezingsmethode. Door het ontwikkelen van mijn heldervoelendheid heb ik mijn contact met de ons omringende onzichtbare wereld kunnen herstellen. Iets wat mij als mens meer “heel” gemaakt heeft.

Als docent kan ik de unieke combinatie bieden van gedegen kennis van de anatomie en fysiologie van de mens met op de achtergrond een energetisch bewustzijn, waardoor alles in een breder perspectief kan worden geplaatst.

Wil je meer weten?

Ben je op zoek naar een opleiding of cursus? Heb je voldoende kennis uit vooropleidingen? Wat leer je in een opleiding? Denk je dat je in aanmerking komt voor een vrijstelling? Als je meer wilt weten over onze opleidingen en cursussen kun je contact opnemen voor advies. We denken graag met je mee welke scholing voor jou geschikt is!